SOSİUM

07 Oktyabr

Qida zəhərlənmələrinin qarşısını alan innovativ qablaşdırma

Sinqapurun NTU universitetinin tədqiqatçıları meyvə sənayesinin tullantılarından hazırlanmış bioloji parçalanan və antibakterial qida qablaşdırması yaratmışdır.

Fins.az xəbər verir ki, bu innovativ qablaşdırma, qoruduğu qidanın keyfiyyəti pozulduqda rəngini dəyişərək istehlakçıları xəbərdar edir. Qablaşdırma avokado tumurlarından və durian, jackfrut toxumlarından hazırlanan nişastadan istehsal edilir.

Avokado tumurunun ekstraktı, oksidləşməni dayandırmağa və zərərli bakteriyaların, xüsusilə qida zəhərlənmələrinə səbəb ola bilən Staphylococcus aureus-un artımını maneə törətməyə kömək edən katexin və xlorogen turşusu ehtiva edir. Bu qablaşdırma, qida istehsalçılarına tullantıları azaltmaq və istehsal dövrünün bözardı edilən elementlərini optimallaşdırmaqda kömək edir.

Goskər bildirib ki, “Bu qablaşdırma, daha təhlükəsiz, dayanıqlı və ədalətli qida sisteminin gücləndirilməsi üçün vacibdir.” Bu qablaşdırma, qida məhsullarının tazəliyini artırmağa və istehlakçılara daha sağlam seçim etməyə imkan tanıyır.

Professor Uilyam Çenin rəhbərlik etdiyi bu tədqiqat, qida tullantılarını azaltmaq üçün təbii resurslardan istifadə etməyin əhəmiyyətini vurğulayır və daha yaşıl gələcək üçün yeni imkanlar təqdim edir.