DÜNYA

24 Fevral

Fransada restoranlar ət mənşəyini göstərməli olacaq

Finss.az - Fransada ət istehsalçılarını dəstəkləmək və istehlakçılara daha şəffaf məlumat təqdim etmək məqsədilə yeni fərman qüvvəyə minib.

Bu fərmanla, restoranlar bütün növ ətlərin – mal, qoyun, toyuq və donuz ətinin mənşəyini göstərmək məcburiyyətində qalacaq.

2002-ci ildən etibarən buzağı və mal əti üçün bu öhdəlik mövcud olsa da, yeni qanun əlavə olaraq digər ət növlərini də əhatə edir. Bu, istehlakçılara daha şüurlu seçim etməyə imkan verəcək və yerli istehsal ətlərinin seçilməsini asanlaşdıracaq.

Fransa Kənd Təsərrüfatı və Qida Suverenliyi naziri Anni Jenevard, bu addımın kənd təsərrüfatı sektorunda şəffaflıq yaradacağını və istehlakçılara daha etibarlı seçim etməyə imkan verəcəyini vurğulayıb. Həmçinin, yerli fermerlərin bazardakı mövqelərinin gücləndiriləcəyini bildirib.

Yeni qərar, Avropanın ən böyük kənd təsərrüfatı sərgisi olan Beynəlxalq Kənd Təsərrüfatı Sərgisinin açılışına bir neçə gün qalmış elan edilib. Bu zamanlama, Fransız hökumətinin davamlı və keyfiyyətli kənd təsərrüfatı məhsullarını daha da diqqətə çatdırmaq istədiyini göstərir.

Bu addım yalnız yerli məhsulun təşviqi ilə bağlı deyil, həm də qida təhlükəsizliyi və ətraf mühitin qorunması məqsədini güdür. Beləliklə, əti qlobal miqyasda uzun məsafələr qət etmədən istehlakçılara təqdim etmək mümkündür, bu da ekoloji təsiri azaldır.

Yeni qanunvericiliyin əsas məqsədi yerli istehsalçıları dəstəkləmək və Fransada istehsal edilən əti xarici, bəzən daha ucuz, idxal məhsulları ilə müqayisədə üstün tutmağı təşviq etməkdir.